Min mammas recept som hon fått av en väninna för många år sedan. Världens enklaste gryta och kanske också världens godaste. Går alltid hem! Dubbla eller trippla gärna receptet för att detta är perfekt matlådemat.
Den lates söndagsgryta, 4 portioner
500-600 g benfritt nötkött, t.ex. högrev, märgpipa, fransyska eller grytbitar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl vatten
1.5 msk kalvfond (eller 1 köttbuljongtärning)
2 msk ljus fransk senap
2 msk kinesisk soja
1 krm peppar
2 dl creme fraiche, funkar med lättvarianten
Skär köttet i strimlor. Hacka löken grovt, skiva vitlöksklyftorna.
Allt utom köttet och creme fraiche läggs i en gryta och koka upp det.
Lägg i köttet och sjud under lock i cirka en timme, gärna två timmar. Köttet ska bli mört utan att falla sönder.
Rör i grytan då och då.
Rör i creme fraiche när du ska servera och låt den koka med några minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar