Åh, vad barnen älskar denna. Går lätt att förbereda dagen innan genom att göra potatismoset och koka fisken och lägga allt i en ugnsform. Nästa dag så klickar du på creme fraiche och gratinerar.
Laxgratäng med potatismos
500 gram laxfilé (en förp med fyra frysta)
Creme fraiche Franska örter
Mjölig potatis (obs, mjölig!)
Mjölk
Salt, peppar
(Om man vill kan man förstås ta pulvermos, men det är inte lika hälsosamt…)
Skala potatisen och dela i små bitar. Koka tills det blir mjukt
Tina laxen i micron, se till att den blir genomkokt. Om du har färsk/tinad fisk så koka i micro eller i kastrull (det går snabbt).
När potatisen är klar, häll bort allt vatten. Häll på mjölk (inte mkt, nån dl till att börja med) samt smör, eller lättmargarin. Kör med elvispen, tillsätt ev mer mjölk. Salta och peppra.
Lägg potatismoset på kanterna i en ugnsform. Lägg laxen i mitten. Klicka över creme fraichen.
Gratinera i mitten i 225 grader i ca 15 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar